• image
  • image
  • image
  • image

HABER & MAKALE

Önce avukatlık sonra hakimlik

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuk fakültesi mezunlarından doğrudan hakim ve savcı alımını kademeli olarak kaldıracaklarını, yerine belirli bir süre avukatlık yaptıktan sonra geçiş olacağını belirtti.
Bakan Bozdağ, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yeni adliye sarayının temel atma töreninde, bu yıl 3 bin 500 adli ve idari yargı hakim ve savcısı için sınav yapılacağını söyledi. Bundan sonraki süreçte kademeli olarak hukuk fakültesi mezunlarından doğrudan hakim ve savcı alımını azaltmaya ve sonunda tamamen ortadan kaldırmaya doğru gideceklerini dile getiren Bozdağ, 'Avukatlıktan hakim ve savcılığa geçen bir sistemi de kurmayı planlıyoruz. Şu anda Meclis'te bir kanun teklifi var. Orada avukatlıktan hakim ve savcılığa geçiş için 5 yıl avukatlık yapma şartını 2 yıla çekiyoruz böylelikle daha fazla avukatın buraya müracaatının önünü açıyoruz. Öte yandan hukuk fakültesi mezunlarının hakim ve savcı doğrudan olma sayısını aşağı doğru çekiyoruz. Bir kaç yıldan sonra hukuk fakültesi mezunları değil belli bir sure avukatlık yapmış olanların sınava girdiği hakim ve savcı olduğu bir sisteme geçmiş olacağız' dedi.

26 Ekim 2014 Pazar
Kaynak: www.hukukihaber.net



Sağlıkta kimlik doğrulamaya durdurma kararı

Danıştay, biyometrik kimlik doğrulamaya yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Mahmut Konuk'u temsilen açılan davada Danıştay 15. Dairesi kararını verdi. Mahkeme 2014/4562 E sayılı ve 11.09.2014 tarihli kararı ile özel hastanede biyometrik kimlik doğrulaması ile ilgili işlem ve bu işlemin dayanağı olan SUT Tebliğinin ilgili kısımlarının yürütmesi durdurdu.
Bu kararla özel hastanelerde muayene ve tedavi olabilmek için el izi, avuç içi veya parmak izi gibi biyometrik kimlik doğrulama işlemlerinin hukuksal dayanağı kalmadı.

Kaynak: www.hukukihaber.net
31 Ekim 2014 Cuma